Cinsel Sorunlarınızı Doktora Danışın

Türkiye genelinde cinsel sıkıntılarını dile getiren kişi sayısı oldukça düşük oranlardadır.İktidarsızlık olarak adlandırılan ereksiyon problemleri, erken boşalma, cinsel isteksizlik ve geç boşalma gibi problemler psikolojik olabileceği kadar fiziksel sorunlardan da kaynaklanabilir.

Günlük hayatta maruz kalınan stres, yeme bozuklukları, şeker hastalığı, kolesterol ve sinir sistemi hastalıklarının da etkileyebileceği nedenleri  göz ardı etmeden uzman bir üroloğa ve androloji uzmanına danışmanız doğru bir karar olacaktır.

Hemen hemen bütün cinsel sorunların tedavisi mümkündür; bu sebeple doğru bilgi çok kıymetlidir. Sorunlarınızın geçeceğini umarak herhangi bir tedavi yöntemini reddetmek, kısa tedavi süreçlerinin uzamasına sebep olabilir. Cinsel sıkıntılarınızı bir doktorla paylaşmadığınız süre boyunca duygusal anlamda da yıpranmayı göze almış oluyorsunuz. Peki, süreci hızlandırmak için neler yapmanız gerekiyor?

 

Uzman Kişiye Danışın:

Erkek cinsel ve üreme sağlığı konusunda deneyimli uzmanlarla bağlantı kurmalısınız. Kulaktan dolma bilgilerin tedavi sürecinizi baltalayacağını, hatta yanlış tedavi yöntemlerinin kalıcı hasarlara yol açabileceğini de unutmayın. İhtiyacınız olan tek şey doğru bilginin kaynağına gitmektir. Doğru bilgi kaynağı ise erkek üroloğu ve androloji uzmanlarıdır.

 

Dürüst Davranın:

Öncelikle kendinize karşı dürüst olmalı, cinsel sıkıntılarınızı kabullenmek yerine çözüm odaklı düşünmelisiniz. Doktorunuz ile her türlü kişisel bilgiyi paylaşmaktan çekinmemelisiniz.  Doğru tedavi için dürüstçe paylaşacağınız bilgiler önem taşır.

 

Sabırlı Olun:

Her tedavinin belli bir süresi olacaktır. Bu yüzden bütün sıkıntıların hemen geçeceğini düşünmek yanlış olur. Tedavi süresince stresten uzak durmalı ve sabırlı olmalısınız. Sizin sergileyeceğiniz olumlu tutum tedavinizi de olumlu yönde etkileyecektir.

 

Farkındalık yaratın:

Yaşayacağınız süreçte sahip olacağınız bilgiler size ömür boyu fayda sağlayacaktır.  Bir nevi tabulardan kurtulmalı, çevrenizde cinsel sıkıntı yaşayanlar için yapabileceklerinizi göz ardı etmemelisiniz.

Siz de cinsel sıkıntısı olduğunu bildiğiniz kişilerle tedavi deneyimlerinizi paylaşabilir, onları cesaretlendirerek doktora danışmalarını sağlayabilirsiniz.
 

Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu
Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Türkiye'de özellikle erkek üreme sağlığı üzerinde uzmanlaşmış Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız