Soğuk havalarda çocuğunuzla evde yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler

1-Evde kamp yapın!
 
Şehir  yaşantısında özellikle bu soğuk havalarda dış mekanda yapamayacağımız kamp eğlencesini evinizde yaşamaya ne dersiniz?
 
Çocukların hayal dünyalarını renklendirmek ve onunla iletişiminizi kuvvetlendirmek için en eğlenceli aktivitelerden biri hiç kuşkusuz kamp!
 
Pike, çarşaflar ve minderlerden rahatlıkla kurabileceğiniz  çadırınıza bir de piknik sepeti ekleyin. Tıpkı pikniğe gidiyormuş gibi minik atıştırmalıklar hazırlayın ve kampın keyfini çıkarın.
 
2-Ev tiyatrosu yapın
 
Ev tiyatrosu etkinliği hem onların özgüvenini arttıracak hem de sizinle olan iletişimini geliştirecek bir aktivitedir. Kutulardan ve minderlerden kendi sahnenizi hazırlayın.
 
Daha sonra da çocuğunuzun hoşuna giden aksesuarlar ile  onu sahneye hazırlayın. Tüm bu süreçte onun da size sahne aksesuarları ve süslemelerinde  yardımcı olmasını sağlayın. Sırasıyla herkes en sevdiği şarkıyı veya şiiri okusun.
 
Isınma turlarından sonra hayali oyunları ve rolleri oynamaya başlayın. Kendinizi çocuğunuzun sınırsız hayal dünyasına bırakın.
 
3-Beraber yemek yapın
 
Etraf kirlensin hatta bırakın üstü başı batsın.  Çocuklar dokunarak, yaşayarak öğrenir.  Beraber hazırlayacağınız minik bir pasta  onun için tatlıdan çok daha fazlası olacaktır. İlk önce ona ne yapmaktan hoşlanacağını sorun. Fikrini aldıktan sonra beraber ihtiyacınız olan malzemeleri çıkartın. Mümkün olduğunca ona sorumluluk verin. Yumurtayı kırmaktan hamuru yapmaya kadar beraber keyifli zaman geçirin. 
 
4-Kartpostal yapın
 
Kullanılmayan kağıt, dergi ve obejelerden rengarenk kart postallar yapmaya ne dersiniz?
 
Malzemelerin tümünü ona verin eline alacağı makas ile beğendiği renkleri ve figürleri dergiden kesmesini söyleyin. Kesmek onun ruhuna iyi gelecektir. Sonrasında aile büyüklerinden öğretmenine kime kartpostal yapmak istiyorsa kestiği parçaları kartona yapıştırarak ona özel tasarım yapmasını sağlayın.
Pamuk, düğme, bez aklınıza gelen bir çok malzeme kartpostalınız bir parçası olabilir. Sonrasında kartposta yazmak istediklerini sorun ve arkasını doldurun.
 
5-Tuvalet kağıdı rulosundan kendi hayvanat bahçenizi oluşturun.
 
Kullanılmayan tuvalet kağıdı rulolarından el işi kağıtlarıyla hayvan figürleri hazırlayabilirsiniz. Küçük bir iş bölümü yapın. Sırasıyla önce siz kesin o rulolara yapıştırsın sonra görevleri değişin. Rengarenk hayvanat bahçenizi oluşturun. Her birine isim verebilir sonra onları seslendirerek masalsı dünyanızı oluşturabilirsiniz.
 
 
6-Kendi ağacınızı renklendirin!
 
Malzemelerimiz yapıştırıcı ve düğme. İlk önce beyaz bir kartona ağaç gövdesi çizin.  Sonrasında ağacını düğmelerle süslemesini isteyin. Tüm bu işi ona bırakın. Hayalindeki ağacı oluşturmasını isteyin.
 

Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu
Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Türkiye'de özellikle erkek üreme sağlığı üzerinde uzmanlaşmış Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız