Varikoselin sperm üzerine etkisi var mı?

Varikosel'in doğal yolla gebeliği engellediğini ve Tüp Bebek uygulamalarında başarısızlığa yol açtığını kanıtlayan bir çiftin hikayesini kısaca  kendi yazdıklarından size aktarıyoruz (varikosel ve tüp bebek başarısı üzerine etkisi: https://emrebakircioglu.com/blog/varikosel-tup-bebeki-oncesinde-gebelik-orani-etkiler-mi)

Sonunda umutlarımız Dr. Emre Bey'in vesilesiyle gerçekleşti ve 12 yıl sonra artık ben de doğal yolla hamileyim şükürler olsun.

Bizim bile hala inanamadığımız bu mucize nasıl gerçekleşti sizlerle paylaşmak ve her zaman umut olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Bizim hikayemiz esimle evladımızın olmasını istediğimiz, evliliğimizin ilk aylarında başladı. Çocukları çok seviyor ve beklemek istemiyorduk. Tabi bunda aile etkisini de yok sayamayız.

Tedavi sürecimiz rutin testlerin yapılmasıyla başladı ve eşime sol varikosel teşhisi konmuştu zamanki gittiğimiz Ürolog ; çoğu Türk erkeğinde varikoselin olduğunu ameliyatı esimin isteğine bırakmıştı. Eşim ameliyat olmayı tercih etti ve  6 ay esimin toparlanmasını bekledik, ama yine de gebelik olmadı. Daha büyük bir hastaneye gittik ve yumurta takibim başladı. 3 ay da böyle geçti. 2 kere aşılama yapıldı. Sonuç alamıyorduk ve ilk tüp bebeğimizi 10 aylık evli iken yaptırdım. Çok umutlandık 'işte olacak tüp bebek kesin çözüm' demiştik ve sonuç negatif. Yıkıldık, üzüldük ama vazgeçmedik hiç. Toplamda 8 Tüp bebek tedavisi, 3 aşılama, 4 tane rahim filmi, 3 tane histereskopi, 1 tane laparoskopi ile miyom ameliyatı geçirdim. Bu 12 yıl içinde alternatif tıptan da çare aradık. Bitkisel tedaviler ve refleksolojiye 5 sene zaman ayırdık.

En son tüp bebeğimizde embriyolar 5.güne getirilip genetiğine bakıldı. Ve sağlıklı embriyo elde edemiyorduk.

İşte bu noktada benim araştırmalarım başladı. Dr. Emre Bey'i buldum. Randevu aldık ve ilk görüşmemizde eşimi muayene etti ve varikoselin çok belirgin bir şekilde durduğunu (3. düzey varikosel), tekrar ameliyat olması gerektiğini söyledi. Doppler sonucu da hocamızın dediğini teyit edince çok geciktirmeden eşimin ameliyatını gerçekleştirdi. Ameliyat sonrası hastane odasında eşimi kontrol etmeye geldiğinde gözlerinin içi gülüyordu. Bunca yıl beklememize yorulmamıza varikoselin sebep olduğunu ve benim doğal yolla hamile kalacağımı söyledi. Dr. Emre Bey kadar inanmamıştım bu fikre ama ameliyatın 6.ayinda hamile kalmışım ve bebeğim nerdeyse 10 haftalık olduğunda öğrenmiştim. Bize en çok inanan, aile büyüğümüz gibi içten ve babacan yaklaşan bizim için çok kıymetli doktorumuz Dr. Emre Bakırcıoğlu’nun deneyimi başarısı ile bu sonuca ulaştık. Bizim kadar mutlu olan doktorumuza teşekkürü bir borç biliyoruz.

 

Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu
Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Türkiye'de özellikle erkek üreme sağlığı üzerinde uzmanlaşmış Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız