İkinci MikroTESE Operasyonunda Sperm Bulunabilir mi?

İkinci MikroTESE Ameliyatında Sperm Bulunabilir mi?

11 Ocak 2021, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Menide sperm yokluğu olarak adlandırılan durum erkek faktörüne bağlı çocuk sahibi olma sorunu yaşayan çiftlerin yaklaşık %15’inde görülmektedir. Bu makalede, azospermik erkeklerde ilk Mikro-TESE başarısızlığı olanlarda ikinci Mikro-TESE operasyonunda sperm bulma başarısı ve bunu etkileyen klinik bulgular araştırılmıştır.

İnfertilite Tedavisinde Cinsellik

İnfertilite Tedavisinde Cinsellik

07 Ocak 2021, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Bir aile kurmaya çalışırken seks özellikle heyecan verici olabilir. Siz ve eşiniz birlikte geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarabilir, bir çift olarak ilişkinizi geliştirebilir ve eşinizi cinsel anlamda tanımanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Erkek Kısırlığı Mitler ve Gerçekler

Erkek Kısırlığı Mitler ve Gerçekler

21 Aralık 2020, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Bir çift hamilelik sorunu yaşadığında, bunun sebebinin kadına bağlı olduğunu varsaymak genel kanıdır. Pek çok kadın düzenli olarak kadın doğum uzmanlarını ziyaret eder. Kısırlıkla ilgili endişelerini açıkça doktoruyla paylaşıma olasılığı daha yüksektir.

Azospermik Erkeklerde Sperm Bulma ve Canlı Doğum Oranları

Azospermik Erkeklerde Sperm Bulma ve Canlı Doğum Oranları

15 Ekim 2020, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Sperm Üretim bozukluğuna Bağlı Azospermik Erkeklerde Testisten Sperm Elde Etme Yöntemleri Sonrasında ICSI ile Gebelik ve Canlı Doğum Oranları Azoospermia Nedenlerine Göre Değişkenlik Gösterir. Geniş Azospermik Erkekler Üzerinde Yapılan Araştırmada Sperm Bulma, Gebelik ve Canlı Doğum Oranları İncelenmiştir. 

Erkek İnfertilitesi ve Tele Tıp

Erkek İnfertilitesi ve Tele Tıp

20 Eylül 2020, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Hastaların değerlendirilmesi için standart uygulama, özgeçmiş ve medikal geçmişi, fiziksel muayenesinin yapılması ve ardından gerekirse laboratuvar testlerinin yapılmasıdır.

Varikosel Hakkında Merak Edilen Sorular

Varikosel Hakkında Merak Edilen Sorular

02 Eylül 2020, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Varikosel Sperm Yapımını veya Kalitesini Neden Bozuyor? , Varikoselin Klinik Bulguları Nelerdir? , Varikoseli olan Erkeklerde Sperm Kalitesinde Nasıl Değişiklikler Olur? , Varikoseli olan Her Erkek Çocuk Sahibi Olamama Sorunu (infertilite) Yaşar mı?

Diyabet ve Erkek Kısırlığı

Diyabet ve Erkek Kısırlığı

15 Ağustos 2020, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Bir hastamın şikayetlerinden yola çıkarak şeker hastalığının erkek kısırlığına nasıl yol açtığını inceleyelim: 31 yaşında ve 2 yıllık evli olan bir erkek, son 1 yıldır sertleşme sorunu yaşadığını ilişki sonuna kadar sertleşmenin devam etmediğini, istek ve boşalmada meni miktarının azalması şikâyeti olduğunu belirtti.

Akraba Evliliği ve Üretim Bozukluğuna Bağlı Azospermi

Akraba Evliliği ve Üretim Bozukluğuna Bağlı Azospermi

29 Temmuz 2020, Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu

Nedeni bilinmeyen azospermik erkeklerde yaptığımız çalışmada anne ve baba arasında akrabalık oranını %33 olarak tespit ettik. Literatürde ilk kez yapılmış bu çalışmada akraba evliliği yapan ailelerin çocuklarında, akraba evliliği yapmayanlara oranla 3 kat daha fazla sperm üretim sorunu olması genetik etkilerin rol oynadığını düşündürmektedir.